Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Behöver en Semester

Jag behöver en semester
från avlopp med hårrester.
För nu har det täppt igen,
det är stopp i golvbrunnen.

För att håret har klyvts av
av de visir som givit skav.
Min hjässa är nu nästan kal
Ja, sanningen den är brutal!

Jag behöver en semester
ifrån huvudvärk som fäster
ett hårt grepp i flera dagar,
under en panna som flagar.

Sen tillkommer alla såren...
Ja, i min panna visas spåren
av de visir som hakats fast
och burits timtals utan rast.

Jag behöver en semester,
ifrån kemikalierester...
ifrån munskydden jag bär.
De skapar andningsbesvär.

Utslag har jag runt min mun
huden där är skör och tunn.
Den smörjs in med kortison
ty klådan är som en demon.

Jag behöver en semester,
ifrån händernas protester.
De orkar inte spritas mer.
Att få vila sig är allt de ber.

Ifrån sprickorna som följer
när vi våra händer sköljer....
Vi gnuggar in en massa tvål
som inte några händer tål.

Jag behöver en semester
ifrån er andras alla fester...
De gör att vi får jobba mer,
den yrkeskår som ingen ser.




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-04-10 22:00



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Jag hoppas verkligen att du snart får det...semester alltså :-)
2021-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP