Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Senaste nyheter från Grävköpinge-Bladet




Grävköpinge- Bladets
Uppfinnare-pris 2021

Smart-Sak

Gick vid Fredagens utdelning
till. ..
Jeremias i Skvättlunda

Som uppfunnit ett
effektivt kol-partikel
Filter att inplacera i
special-sydd byxa

När vetenskapen upp
-täckt att även väder-
spänningar kunna

Läcka ut pestsjuke
smitta samt ge lukt
-nedsättningar hos
olycklige drabbade. ..

Hälsoråds- församlingen
Meddelar att om man
Tar på sig Ansikts- hyska

Med decifiserande örter
Förslags-vis från Mosslunda
Trädgård samt linnemals
-medel impregnerade handskar
Från Grävlinge-bolagen

Så kan det gå för sig att bevista
kyrko samt vägsamfällighet
-möten.

Ävenledes konsert nästkommande
Fredag med den excellenta
Kvidinge-gruppen från Ludvika

Samt andra godkända samman
-komster

Om man i god tid uppvisa sin
Egen person med nämnda skydds
-utrustning

inför Hälso-råds expeditionen
Beläget vid Snedskramle gränd.

Vid ordinarie utövande myndighets
Tider

För inspektion och utlämnande
Af godkänd visitations-persedel

Så trycket från pestens förtryckande
Härjningar må så småningom börja
Avta

Till allmogens förhoppningsvis
Stora lättnad

Herrans godhet och frid med
Hälsa tillönskas
Läsekretsen

Tills nästa utgivning med
Omsorgsfulla hälsningar

Från Redaktionsekreterare
Johannes af Uppviglinge












Övriga genrer av Sefarge VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-04-11 13:30



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Ropen skalla sluta andas.
Härlig humoristisk text
2021-04-11

    Lena Staaf VIP
Rolig satir över nutida krav på skyddsutrustning.
2021-04-11

  Niliboy
Tröstlöst, vem orkar läsa?
2021-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP