Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moderskeppet Trygghet

Jag drömde att teveapparaten
var trygghetens glittrande moderskepp
på förlusternas mörka ocean

Jag drömde att min favoritfåtölj och min säng
var små flottar efter fartyget
kopplade med dolda livlinor

Jag behövde inte titta åt sidorna
för att se hur mitt hus och mitt bohag
skingrades för vinden eller drunknade i havet

Jag behövde inte titta bakåt
för att se hur min hustru och mina barn
stod och vinkade på stranden

Jag behövde inte lyssna i natten
för att konstatera att
deras röster hade tystnat

Jag kunde stirra in i det glittrande ljuset
stava till eller formulera ordet
medan jag långsamt lät mig förflyttas
till dödens befriande hamn




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-04-11 04:42



Bookmark and Share


    Steff...
Härliga barndrömar men jobbiga när man helt då bara är vuxen

fin
2021-04-12

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om resan från livets strand till evighetens hav!
2021-04-12

    Lena Staaf VIP
Tankar om hur vi befriar oss från allt som bundit oss i jordelivet, släpper taget och låter oss drivas iväg.
2021-04-11

  Kungskobran VIP
Sakta flöt jag bort
i en befriande sjötransport
bortglömt är mitt namn
jag vilar i havets evig famn
Röster från havets sång
berättar hur det var en gång
i ett liv som till sist tog slut
havet tog än en gång sin tribut




i min kärlekstro
i evighetens stora gap

2021-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP