Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
TW: Denna dikt skrev jag för 17 år sen när jag mådde som allra sämst. Den finns också tonsatt av musikern Hans Lundquist (med mig på sång) och kan lyssnas på här bredvid.


En gång

En gång såg jag med ögon så tindrande
Skrattade och log mot världen
Men det var innan jag fick se all falskhet
Nu finns bara en blick så tom
En gång bar jag ett hjärta så vackert
Rent och oförstört
Men smärtan rev och slet tills det gick sönder
Nu finns bara en spillra kvar
En gång var min själ så levande
Fylld av glöd och energi
Men den fick ej flöda fritt och leva sitt liv
Nu är den kvävd till döds och finns ej mer
En gång var jag lycklig och fri
Fylld av drömmar och liv
Som förstördes gång på gång
Jag hittar ej tillbaks till lyckan.
Nej, jag hittar ej tillbaks till lyckan
På egen hand


 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Linda Åkesson
Läst 164 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-04-11 15:22



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Som en poetisk skönsjungande
kompletterings visa till
Anita Lidbloms Sång "Sånt är livet. .,,"
Varmt tack för det!
;)
2021-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Linda Åkesson
Linda Åkesson