Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Folkbibeln min Bibel!


Evangeliet...

Jag följer varje dag

å fylls av helig Ande

Där bor Jesus Kristus

å de som bekänner honom

är ett Guds barn....

Jesus drev ut onda  andar

å botade mången sjuk,

Han gjorde många tecken

som en son av Herren Gud

å retade mången skriftlärd

för detta fick han lida,

å spikades upp på ett kors,

När vi själva lida går tanken

lätt till honom, men ingen

har ännu inte lidit som han!

Han övervann döden å

lever nu bland oss!

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Niliboy
Läst 383 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-04-11 19:12



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
En dikt som går segrande. En dikt att bära med sej.

Du berör Birger
2022-09-25

  Fjellhuldra VIP
Så fint följa Evangeliet var dag
Ödmjukt diktat i en stark tro.


2021-07-29

    ej medlem längre
Jesus var verkligen en kämpe mot stolthet, mot orättvisor och mot dumhet.
Du lyfter fram Jesus som den empatiska person han är. Bravo!
2021-06-06

  aol
Ja alla själar tillhör gud vi går upp i honom när vi lämnar kroppen vi kan inte dö,
2021-04-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Ödmjukt och vackert diktat i trons tecken.
2021-04-12

  Bibbi VIP
Gillar.
2021-04-12

    Lena Staaf VIP
Förtröstansfull dikt! Jag brukar tänka på att Jesus faktiskt var en slags socialist, han stod på de svagas och fattigastes sida.
2021-04-12

  Marita Ohlquist VIP
Fin text som förmedlar ödmjukhet och tacksamhet!
2021-04-12

  Kajan VIP
En väldigt personlig dikt om din tro som betyder så väldigt mycket, tack för att du delar med dig.
2021-04-11

  Sparvögat VIP
Så fint och ödmjukt tecknat...
2021-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Niliboy
Niliboy