Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För drygt fem år sedan misshandlas min arbetskollega svårt av en underställd. Denna händelse som tvärt vänder livet från ett tillstånd till ett annat har påverkat mig på ett djupt plan. Från en stund till en annan lever du nästan inte...


En annan dag

idag lyser solen
en annan dag fryser vatten till is
en dag går vi sönder
själen gråter och vi måste bedövas

idag lyser intellektet
en annan dag fryser självförtroendet
en dag vågar jag säga till min vän –
finns för mig, bär mig

idag är en dag med hopp om ljus och värme
till veckan vet vi inget
dem vi tror att vi känner
vet vi ingenting om

det tar tid att förstå
det tar tid att växa
ånger tar kraft

mod är att ändra sig och göra om –
på ett annat sätt
det gör ont att inse att det som verkade så rätt
blev helt fel

gott är att resa sig igen
gott är att hjälpa någon upp

när du öppnar ditt hjärta och förblir vid min sida
då råder inget tvivel
det är kärlek

idag är en annan dag
imorgon är en till




Fri vers (Fri form) av Annelie Madeleine
Läst 75 gånger
Publicerad 2021-04-11 20:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annelie Madeleine

Senast publicerade
En annan dag
* Se alla