Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Från ett befinnande till ett annat.


Färden till våren


Marken lutar sig framför synen din,
lägg dig sedan därpå platt, skölj dig ren,
glänsande strömmar har inga banker.
Spegeln är gammal och mycket djup,
tall och björk och kastanjträd är fulla
av vårens förestående uppstigande.

Så många blad har återvänt till jorden,
här och där pekar de äldsta träden upp
varifrån en by avbildas, från den nivån,
med smala fingrar som signalerar ljuset.
Där är betesmarkerna kalla och svarta.
Måsar skriker, vitt grupperade så långt
från havet, och beskär vindriktningarna.

Landet har sin jord, sitt tidvatten och salt
men det går, och snubblar, på kullarna.
Fästningarna börjar nu få sina order givna,
på höjderna går folk som gör sig redo
och gradvis börjar vi stiga upp till himlen.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 183 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-04-12 11:21



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Passande titel på dikten som stiger med folk som gör sig redo.När vi gradvis börjar stiga.Vackert!
2021-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen