Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou


SE NATUREN SÅ SKÖN

 

Tänk det är en årstid så skön

när nu snart gräset är grönt

och när vårljuset sprids

över land över hav

känn nu vårkvällens bris

hur den fläktar så skönt

och hur det då doftar  

både från mossa och lav

 

Det är så skönt när du vinner

och du värmer vår själ

och när allt det grå

nu till slut jagas bort

så när våra vårkänslors vällust

nu snart fyller vår värld

det är alltid en tid

som känns allt för kort

 

Där i vårt minne du fanns

och väcker vår lust

ja som vi har längtat

efter vårens magi

så i en härligt vällustig dans

nu vi binder en krans

det känns i hjärtat

att all längtan nu är förbi

 

Ja sen när våren gjort sitt

då är sommaren här

och i den känslan

gör oss själen så glad 

ja då sjunger vi sången

om vår sköna sommar igen

en sång om hur de susar

där i björkarnas blad

 

Se naturen så skön

där i högsommarblom

hur livet vaknar

i en pirrande känslokaskad

ja då vi hälsar vår sommar

vi säger tack för att du kom

du som ger oss varma kvällar

med svalkande bad

 

Copyright © AndLou 

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-04-12 14:24



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Fantastiskt ode till den härliga våren, som bär vår längtan i famnen.
2021-04-13

  Sparvögat VIP
Så underbart lagda ord till vårens och sommarens skönhet...
2021-04-13

  Kajan VIP
Ännu en storslagen hyllningsdikt till vår och sommar, och rimmen rinnande som en vårbäck flödar : )
2021-04-13

  Öknens Ros VIP
Naturen kan inte nog hyllas.
2021-04-13

  ULJO
Fantastisk vacker lyrik.
2021-04-12

    ej medlem längre
Såå vackert:)
2021-04-12
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP