Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Jag gillar inte texten, den är mörk och farlig och framför allt i en galenskap född här på jorden efter att många samlats på samma jord en gång i tiden, tror inte Gud har den tid som vi lever i, men sen får vi se.


Gör du?

Vi var en enhet, kom 1962.

Följt av den starkaste
ner till Jorden genom
luftighet i ett andetag.

Vi var en enhet, se på oss nu!

Splittrade?

-Vad är en "ande", de tror de vet om detta.

-Ja, sitter fast som anden i flaskan, offren?

-De som släpper ut den får tre önskningar.

Anden, det gråa som omsluter människan
som oförmöget ej kan skapa ny energi i sin
kropp och där medvetandet fastnar i anden
och går omkring på jorden som osaliga, ska
vi upplysa dessa ande-människor att skapa?

Är det vårt uppdrag?

Vi var en enhet , kom 1962.

Tillsammans... nej, jag är ensam, skriver nu bara..
är ni fast i andetagen, vill ni bli till aska i mörkret?

Eldens aska är inte i mörkrets aska, det är sektens.

Terrorism.

Sen det mörka inom människan.

Ja.

Det mörkret behöver vi för att kunna sova.

Ok, vill du att vi samlar ihop oss, vi som var en enhet?

Nej, en 62:a tror att jag satte Kronofogden på honom
så han misshandlade mig socialt, psykiskt och fysiskt.

Är du privatperson?

Ja, han utnyttjade mig.

Så han lade sin egen skuld på dig och..
oh, gud vad hemskt,
det här ska du verkligen inte ta på dig skulden för.

Hade han med sig sina skulder
när ni träffades första gången.?

Ja, skulderna låg hos Inkasso.

Så gav han dig skulden för att han fick utmätning.

Ja.

Jag ville inte dö, så jag skapade ny energi inom mig.

Bra.

Men jag började se döda, andligt omslutna människor.

"-1963, kom den starkaste ner till Jorden, "luftig i anden"
en ängel med vingar som skapar luft och skingrar döden."

Kan du sluta läsa för mig.

Varför?

Jag tror ju det är på riktigt.

Ja, du gillade ju inte texten, för den är mörk och farlig.

Snälla, det hjälper mig inte att tro att "vi var en enhet"
jag är lika ensam för det!

Nu är vi i filmens värld, det bästa som finns.

(Han stirrar in i kameran och uttrycker ett fruktat..)

Är du?

(Kanske han säger ett fruktat..)

Gör du?

(Tror ni jag får med mig Tom nu?)

Hm, kanske.

Tom?

Har du tänkt på..

Ja, vadå?


Att vi var en enhet som splittrades 1962




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-04-12 15:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP