Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I barndomslandet


SCEN UR ETT HELVETE nr 1

Händerna sluts

öppnas sluts öppnas

kramar ursinnet

växande inombords

blickens svarta pupiller

barnen iakttar

läser av känner igen

förstår inte varför

törs inte titta

på påslagen TV


Våldets Härskare

reser sig hotfullt

stänger av strömmen

klockan är sju på kvällen

ute är vintermörker


lägenheten blir svart

barnen tassar tysta

till sina sängar

bär med sig skräcken

som ett kallt täcke


de väntar vakna

på det som ska hända

slagen, mammas skrik

en dunsande skropp

i mörka helvetesnatten

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 447 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-04-12 17:24



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Starkt att orka plocka fram minnena och skriva om dem.
Bra skrivet.

2021-04-15

  Susen VIP
Stark -" barnen iakttar läser av känner igen".
Känner rädslan och skräcken.
Fruktansvärt! Blir arg och ledsen
2021-04-13

  Blomma-Stjärna VIP
Fy faen för den människa som får härja med sin grymhet så - och personen här är inte anställd av en militärregim som torterare - han utsätter sin egen familj och det sker här i välfärdslandet Sverige, med grannar som inte ser och hör eller vill se tillräckligt för att anmäla!
Du skyggar inte för ditt barndoms helvete - och det är starkt och du berättar bra!
2021-04-13

  M.Eta
som ur en skräckfilm!
2021-04-13

    Lena Staaf VIP
En skräck som vibrerar mellan raderna. Utsattheten för våldet. Du skyggar inte för att beskriva det fasansfulla.
2021-04-13

  Kajan VIP
Något så fruktansvärt där tecknen finns för barnen och modern att tyda; på så sätt börjar helvetet innan det fasansfulla inträffar; en dikt som man vill blunda inför, men som vi behöver se.
2021-04-13

  Niliboy
Smärtsamt att läsa, jag klarar det inte!
2021-04-12

  Marita Ohlquist VIP
Jag ryser när jag läser din text om fysisk och psykisk misshandel!
Hur ond kan en människa bli?
2021-04-12

  Feliaxel VIP
Otroligt berörande läsning om ett helvete på jorden
2021-04-12

  ULJO
Så fruktansvärt att läsa dessa rader. Våld i nära relationer. Så vidrigt. Men så viktigt att belysa.
2021-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP