Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I Tonårslandet


SCEN UR ETT HELVETE nr 2

Han står lutad över mamma med handen hotfullt höjd. Min röst darrande tonlös, viskar att tvätten ska hängas. 

Ett förtvivlat försök till flykt. För att undkomma skräckens klor. Du stannar här, väser han iskallt. Knuffar omkull mig på golvet.

Han griper tag om mammas bräckliga handled, där hon ligger i sängen. Denna lilla människospillra. Det spröda ljudet när hennes handled bryts ekar i rummet. Och mamma skriker av ångest och smärta. 

Medan grannarna tyst tassar förbi vår lägenhet. Som alltid med stängda öron och ögon.




Prosa av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-04-13 17:34



Bookmark and Share


  Niliboy
Jag gråter!
2021-04-13

  Kajan VIP
En smärta och fasa som är mycket svår att föreställa sig, men den finns här i raderna. Om något som ej går att genomleva som det barn man är, utan man blir någon annan till viss del.
2021-04-13

  Susen VIP
Gör ont att läsa.

Dom två sista raderna. Det vänder sig i magen.
Ingen finns där för de utsatta.
2021-04-13

  Cikoria Blå VIP
Så smärtsamt. (Det gör ont att läsa, man kan inte sätta sig in i hur det var i verkligheten.)
2021-04-13

  Eva Helene VIP
Starkt berörande text, liksom den föregående. Och viktiga och välskrivna texter dessutom. Så skriv, bara skriv!
2021-04-13

  Feliaxel VIP
Fruktansvärt att ingen reagerar på misshandeln
2021-04-13

  ULJO
Stark förmedling av en tragisk verklighet. Bra att du belyser.
2021-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP