Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är inte bara i politiken som det levs rövare. Apropå omoral.


Rövaretangon

Nätterna är smygandets guldbelönta tid
Alla världens rövare älskar timmans frid
Vit blir gubbens måne och stjärnorna får liv
skänker glans åt kunnigas tysta tidsfördriv!
När ni villaägare vaknat upp igen
när du karl har gäspat och kysst din söta vän
och ni tror att allt som i aftonen fanns kvar
fastän det är borta och själv jag tingen har
skall det inte dröja ens till ert frukostmål
förrän taken höjs av era vrål

Delningen av bytet går till på sådant sätt
att jag väljer först, sedan när jag blivit mätt
blir det kompanjonerna tre som står på tur
Akta er för dem, de är hungriga som djur,
biter av er tårna om blott de kommer åt!
När ni går till Posten de ligger i försåt
rånar inpå skinnet er, och med råa skratt
svinner de likt råttan när den får se en katt
Det är vad jag lärt dem, jag är ju deras boss
så mig lyder grabbarna förstås

Vägarna är hala, men halare är vi
Var vi håller till, lägg det inte nu er i
Då kan det gå illa, vi har ju snubbeltråd
använder den gärna om flykten vår blir bråd
Och så har vi rader med vattenfyllda krus,
bättre vapen finns ej när man ser om sitt hus
Om ni ändå vågar er fram till vårt krypin
kommer vi att skrämma er med vårt Stick och brinn
Kanske blir ni skraja och springer då er kos
varse vem ni knackat på har hos

En gång när i finkan min fasters farmor satt
för att inte ha pröjsat nog med inkomstskatt
gick vi kring på torget med målade plakat
ylade rejält om vår fångna lagkamrat
När vi sprängde ljudvallen ringde ryssen så
via heta linjen, skrek ilsket Vad står på
Statsmagistern fann inte någon annan råd
än att ovillkorligen ge vår gumma nåd
Ja, så gick hon fri, och på rövardamers vis
stack hon med kansliets blyservis

Sådan är vår frihet, vi gör som vi får lust
rövar allt vi ser på vår resa kust till kust
tömmer alla bilar, och stugor likaså
kommer hem med allt möjligt skräp helt apropå
Det är inte klokt vad ni samlar på er ting
lika bra är det att de skingras litet kring
så att ni som hamstrar ånyo kan få plats
i de hem ni gjort till de värsta prylpalats
Därför är vi nyttiga, inget bägarsmolk
Inse det, och sköt er nu, gott folk!



10/4 2021




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-04-12 18:52



Bookmark and Share


  Nanna X
Sådan är kapitalismen... så sant.
2021-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP