Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vardagsbestyr

 

 

Historien om livet har ett ben av skadat 

trä. När hon nästan somnat är jag tillbaka 

till de två rummen och det märkliga är 

doften. Att jag minns och tänkte att det har 

bara du lyckats med. Skapat direkta gångar 

till mitt förflutnas lyckliga tider. Poesin ska 

förstås samlas i några slags högar och de ska 

skickas in men hur gör man nuförtiden. Lägger 

dem i kuvert papper i hög ? 

Flyger takpannorna om jag tänker på all luft 

över mitt huvud och varför känns ibland 

livet så lätt att jag undrar vem jag egentligen 

varit hela livet. Min kropp krockar med sfären 

 

och alla svaren prydligt i hög. 

I går kväll ställde jag fram designade djupa 

tallriken. Den djupt svartblå. Kniven till osten 

allt förberett. Även äggkoppen bredvid. Lyckan 

rispade till. Ikväll talade hon om för mig att hon 

inte ville bli kallad min lilla sparv utan istället 

skulle jag säga min blomma, solstrålen eller 

prinsessan. Den sistnämnda klarar inte en sådan 

som jag av. Inte riktigt 

än. 

 

 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-04-12 22:14



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Ordblommor. Läser dig och det är som att plocka ordblommor.
2021-04-13
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP