Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pokerhajen

En bildörr stängs
ut kliver en man i Stenson hatt
kvistbollar rullar i vinden
förbi salonens verandaräcke

Han stiger in genom svängdörrarna
går fram till baren
sveper en whiskey
tar fram en sliten kortlek
vänder sig om , vill någon?

En man i cowboy hatt och slok mustasch
och en med bakåtslikat hår stiger fram
pengar byter ägare

Snabbt sätter han sig i bilen
kör bort i ett dammoln
Kortleken bränner i innerfickan
de slitna dollarsedlarna har han i bröstfickan




Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 379 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-04-13 10:19



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Du målar upp sekvensen på ett levande vis, historien fängslar.
2021-04-13

  ULJO
Mest förlorare i spel. Tycker jag.
2021-04-13

    Lena Staaf VIP
Vinnare och förlorare i livets pokerspel.
2021-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP