Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En ledstjärnas fall

Det faller en stjärna
från himmelens päll
Den färdas så stilla
mot jorden i kväll

Den reser med kärlek
och lycka som ler
En önskan får den
som stjärnfallet ser

I skyn den har glimmat
och kastat sin fägring
På Vintergatans höjder
den varit en hägring

I tusen år den blev
vår ledstjärna i natten
En stund i evigheten
över mörka vatten

Den lyste så starkt
och minnen den givit
Symbol för en framtid
för kärlek den blivit

Den landar på jorden
det kan du nog förstå
Den blir till en blomma
så färggrann och blå

Nu kommer den åter
så snart det blir vår
Den spirar så vackert
på ängen den står

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 336 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-04-14 07:25



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Att skriva på rim kan föra en läsare tillbaka i tidens garn, då någon för en själv sagor för sitt barn, trygghet och en sorts eget förnuft, liksom drar genom rummet likt en förnummen luft, annars en film väl kan famna ens kropp, om i fåtöljen en somnat där ej utan hopp...
2021-04-14

  Eva Helene VIP
Vi behöver hopp, och det gestaltas här.
2021-04-14

    Lena Staaf VIP
Fina bilder och tankar där stjärnan får symbolisera vår framtid och vårt hopp.
2021-04-14

  Marita Ohlquist VIP
Fin text i kärlekens namn!
2021-04-14

  Feliaxel VIP
Fint om ett stjärnfall
2021-04-14

  Maria Sundelin VIP
Gillar stjärnor. De inger hopp
2021-04-14

  Ewa-Britt Nilson VIP
Bara då, en så´n *-na
faller, som det sägs, det
kan ge lycka, då kan man
ju tycka, det vore bra om
fler så´na vår himmel
fick smycka...Så kom
nog fler ut i rörelse
blev vigare i kroppen
fick paus ifrån det
eviga: Att på dator-
knappen ständigt
trycka...

2021-04-14

  Kungskobran VIP
Fint om att allt är jordnära till sist
2021-04-14

  Öknens Ros VIP
Vackert! Gillas mycket!
2021-04-14

  Nanna X
Vackert. Anar en återklang av Mats Paulsons låt?
2021-04-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO