Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Politik i pöl 1986

 

Längst in i hörnet syntes enbart deras 

fötter. 

November övergick i december 

Någon sade att de satt där ännu men att 

de vant sig vid att dra fötterna intill sig. 

 

I ljusets sken öste delar av mitt jag ur sig 

stjärnludden och tillät socialporren 

få första plats på podiet. 

jag visste inte om jag varit ärlig eller helt 

enkelt galen. 

April skulle övergå i maj. I DN såg jag rubrikerna 

bakom min natts dröm. 

 

Politiken hittades död i en mörk gränd i

Stockholm och  trots de sörjande har ingen 

tagit vid. Ingen har hittills levandegjort 

dess form. 



De designade köken. Sveriges kommuner och 

regioner. Tystnaden som en löpeld genom 

tidens knappa tand. 

Vi hade vant oss vid blickarna så tydligt att vi 

av ren vana drog in våra ben så långt det nu var 

möjligt. Jag var egentligen helt betydelselös 

men inatt  skymtades en fot bakom springan. 

 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-04-14 00:36



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag tog inte vid mig alls.
Det gjorde jag däremot när Ted Gärdestad dog.
2021-04-14

  Gunnar Hilén VIP
Helt eget, som alltid, och mycket annorlunda kring Palmes död och det gjorde med oss...det blev bara tomt. Sånär som på en fot.....
2021-04-14

  Lustverket VIP
Man sugs in i fraser som "I ljusets sken öste delar av mitt jag ur sig stjärnludden", vackert och mångbottnat. Man undrar vems fötter som egentligen går där bakom ridån.
2021-04-14
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP