Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var det då jag blev rasist?

Jag skrattade för mig själv
när kyparen på kinesrestauranten sade:
”Dagens l(r)ätt. Val(r) så god!”
Var det då jag blev rasist?

Jag härmade hans uttal
inför mina kompisar
Vi skrattade tillsammans
Var det då jag blev rasist?

Jag läste ett seriemagasin
om andra världskriget
Amerikanerna var snygga hjältar
Japanerna var onda och sneögda
Var det då jag blev rasist?

Jag såg Povel Ramel på teve
Han härmade en kines
genom att byta ut alla r mot l
Vi skrattade i familjen
Var det då jag blev rasist?

Jag hörde på radion
att en äldre man i USA
blivit angripen
på grund av sitt asiatiska utseende
Förövaren pratade om det kinesiska viruset
som skapat en pandemi
Var det då jag blev antirasist?

Jag såg ett teveprogram
om asiatiska stereotyper i media
översexualiserade kvinnor
undersexuella män
Var det då jag blev antirasist?




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-04-14 09:21



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
För att inte tala om norrmän
2021-04-16

  Monica Lindgren

Jättebra! Du gestaltar verkligen hur idiotisk rasism är! Hoppas många läser den här dikten!
2021-04-15

  Monica Lindgren

Jättebra! Du gestaltar verkligen hur idiotisk rasism är! Hoppas många läser den här dikten!
2021-04-15

    Lena Staaf VIP
De rasistiska föreställningarna finns överallt och vi är ofta omedvetna om det hos oss själva. Men det är bra att tänka efter och ställa frågorna som du gjort.
2021-04-14

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om det yttre som påverkar det inre!
2021-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP