Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NU TAR GRÖNSKAN FART IGEN

Nu tar grönskan fart igen,
allt får liv och jag med den.
Plockar min första bukett,
ty vitsippor har jag nu sett.

Alla knoppar lyser grönt.
Hela livet känns så skönt!
Vårlökar som kommit opp,
skänker alltid mig ett hopp.

Tulpaner pryder min rabatt
av höstlökar som jag satt.
Det doftar ljuvt magnolia,
som vaknat efter vintervila.

Svagt i rosa blommar den,
doften blandas med syren.
Påskliljor och krokus står
på backen även denna vår.

Maskrosor som gula solar
ger glädje så att jag gnolar.
Perenner lyser upp och jag
fylls av ett stort välbehag.




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 69 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-04-14 17:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP