Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtförstånd

Någonstans där på gränsen

Mellan sömn och vakenhet 

Är tankarna som klarast

Bilderna för mitt inre som tydligast

 

Sekunden in i eller ut ur ett tillstånd

Fångar de skarpaste färger och känslor 

Ett kort ögonblick utan störningar 

Från logikens gråtonade skala

Som förföljer mig genom dagar och nätter

 

I meditativt tillstånd kan vi komma in

På någon annans frekvenser

Finna en samhörighet djupare än 

Våra hjärnor klarar av att ta in

Hjärtat är det som vet att förstå 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-04-19 07:06



Bookmark and Share


  Nanna X
Sant. Många dikter har jag skrivit utifrån upplevelser i det tillståndet, på gränsen mellan sömn och vaka.
2021-04-19

  Millner VIP
Fin titel!

"Någonstans på gränsen"

"Våra hjärnor klaraR"
2021-04-19

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att lyssna till hjärtats röst!
2021-04-19

  Susen VIP
Hjärtförstånd - redan vid rubriken fångar du mig. Och jag följer med till sista raden. "Hjärtat är det som vet att förstå". Gillas skarpt
2021-04-19

  ULJO
Hjärtat förstår gränsen mellan dröm och verklighet. Den förmågan som inte hjärnan har.
2021-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP