Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I Kjellgrens stil en ironi över de, oftast brunblåa, konspirationsteorier, som under religiös täckmantel anklagar regeringar, myndigheter och esoteriska sällskap för ondsinta planer mot oss medborgare.


SALIG DUMBOM

Stackars, stackars salig dumbom!
hittar på allt möjligt trams,
framstår som en flummig dum-from
med diverse krims och krams.

Salig dumbom tror att världen
styrs av ondskans protokoll
och att hela globen är den
falska fanens leksaksboll.

Stackars dumbom! olycksalig,
skyller på allt möjligt skumt,
som i lönndom, tusentalig,
håller på med något dumt.

Salig dumbom konspirerar,
hittar på en falsk fiktion,
liksom Matrix intrigerar
i en lögnens division.

Salig dumbom, stackars stackar!
I sitt eget hitta-på
ständigt med de sina kvackar
om hur allt på tok skall gå.

Stackars salig dumbom, lämna
världskonspirationens brand!
Låt spekulationen rämna!
Lita på vår Herres hand!




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-04-17 06:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP