Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Yrvingevals

vindens ord
fängslar här

där

nässelfjärilar svärmar
i en yrvingevals

vattnet hastar över
tidens välsmekta sten

som en vårrapsodi

solen gosar bland släntens
vårlök och vitsippor

jordens varma andetag
omfamnar oss

här just här
i vinden

viskas ord ur Paz poem






Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-04-16 19:18



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Väldigt vackert bildspråk. Tjusig vårdikt!
2021-04-19

  BenGust VIP
Fjärilvingad vals med rapsodiska vårinslag.
Och nobelpristagare Paz är med på ett hörn bland denna lysterhet.
2021-04-16

  Larz Gustafsson VIP
Vem är Paz?
Det spanska ordet betyder "fred".
2021-04-16

  Kajan VIP
Lätt och levande i högsta grad är dikten.
2021-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP