Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"När den rätta tron skall försätta berg"


I tid som otid



När räven skall bli väktare
Över hönshuset

Och slaktaren skall börja
Sälja vegetariska korvar

När sierskan skänkt bort
sin Spåkula och tror på
Ingentingens ateism

När solen gått o blivit
Rasist och bara lyser
På den ljusa sidan om
Saken

När Gud och Djävulen bytt
Skepnader med varandra

Då vet man att det är Val
-året som skall ta sin början

Och Valfläsket skall börja
osa från Politikernas
smorda Stekpanna.

När just den rätta läran
Då ska vinna och besegra
Den felaktiga motståndaren

Och livet skall bli stort och
Härligt igen utan minsta
Bekymmer eller arbetslöshet




Övriga genrer (Satir) av Sefarge VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-04-17 11:04



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Här gäller det att granska. Vilka ska få mer och vilka ska få mindre? Hur ska det gå med den gemensamma välfärden?
2021-04-17

  Kungskobran VIP
Och allt lovar dom med våra pengar
2021-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP