Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sune Karlssons barrsvarta fjärranöar


Nattens svartsvets
bränner skåror
i gammelrynkade ansikten
som väntar på bortgång

Avvikelser registreras
i hudveck
som vecklas ut och sluts,
som gälar i Sargassohavet

I senkomna väckelser
vacklar avvisade
vid hospitalens portar

Vi vistas vantrogna
vid våra vårdagjämningar,
värker vidare,
wokar vadare;
strandpiper med vadarna,
transiter vid Saimaa,
som lämnar hieroglyfiska meddelanden
i strändernas sand
på Sune Karlssons barrsvarta fjärranöar
i medio av åttiotal

Minnen rullar in
som gravitationsvågor
över pannbenen

Paleontologiburna
bär vi av
över oöverskådligheten

Det susar milt, opersonligt,
överallt, över allt




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-04-17 11:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP