Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För att förstå avstånd,måste det finnas skillnad (för att kunna förenas?)


Däremellan den beräknade skillnaden




Ingenjören beaktade
Pytagoras sats vid

Beräknadet av det
Nya brobygget

Den luttrade gubben
betraktade Pyttipanna
satsen i sin stekpanna


Funderade om det skulle
räcka och bli över till
--morgondagen

Gubben satt i övervåningen
På sin lilla villa

Ingenjören satt i firmans bygg
-barack mittemot den lilla ån
Som skiljde dem åt


Deras blickar genom fönstren
mötte varandra

Med Årtionden av skillnad emellan
dem,bländade av solens starka
strålar i samma ögonblick.

Men även förenade åt av några
glasbitar och ett teorem som bar
namnet* på en Grekisk filosof

Medans skolklockan på andra
sidan det lilla Busstorget ringde
In till lektion för de lekande
barnen utanför.

För att bland annat kunna lära sig
att förstå lite om Matematikens för
-härskande lagar. ..


Och i den filosofi social-abstrakta
Världen,var då Ingenjören Hypotenusan
Och pensionären och barnen kateter
Som tillfälligt hölls ihop av en mänsklig
talberäkning. ..?







*Fastän det hela nog redan var känt
För länge sen
Borta i dåvarande Kina o Indien





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-04-18 09:59



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Att a2 + b2 = c2 kan man förstå men varför
a0 = 1 blir jag ej kloker på
2021-04-19

    Lena Staaf VIP
Avstånd och skillnad, olika pusselbitar som fogas ihop där var och en har sin funktion för helheten.
2021-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP