Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Variation på "Den blomstertid nu kommer"


NU KOMMER BLOMSTERTIDEN

Nu kommer blomstertiden
med växtlighetens prakt,
för vintern är förliden
och slut är mörkrets makt.
Nu kan min själ uppstämma
en lovsång till min Gud
och inget kan den hämma
med sina glada ljud.

Nu grönskar alla träden,
nu gulnar rapsens fält.
Små fåglars ljusa kväden
och himlens blåa tält,
allt minner om den glädje
och färgers fägnad, som
vår Gud i nåd tillstädje
oss hela sommarn om.

Nu jubla må min tunga
i vårens varma vind.
Nu kan jag redan sjunga
med rosor på min kind.
Nu kommer hopp och ljusning
till människor och djur,
med blommornas förtjusning
och fågelsångens dur.














Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-04-18 17:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP