Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem är jag, vem är du, vem är vi i Sverige?


 



Jag förstår mig inte på den svenska mänskligheten

och absolut inte på den politiska svenska eliten

Förstår mig inte heller på den röstande svenska fanatikern

som låter som en trasig skiva i den svenska tanken

 



De flesta påstår sig vilja värna om sina svenska landsmän

men ändå skjuter de många av sina svenska grannar i ryggen för att tjäna några spänn

Jag är också egoist och vet att jag inte perfekt

men jag rannsakar mig själv, då tror jag att lyset inte är helt släckt

 



Oftast ligger sanningen nånstans mitt emellan

men att förneka att 1 + 1 = 2, är att tillstå en förintelse av egna hjärnan

Någon kanske förstår vad jag menar

men jag vägrar att bygga en massa onödiga gravstenar

 



Jag dömer inte människor för var de är, kommer ifrån eller hudfärg

jag dömer människor för vad de gör, här i Sverige

Jag har svårt för att vända andra kinden till

men kasta första stenen ingår inte i min “goodwill”

 



Självklart ska vi hjälpa om vi kan

men självklart måste den egna familjen få komma i första hand

Annars skapar vi nåt som inte håller

finns inga rika, men många fattiga, som vill ha ombytta roller

 



Därför måste vi använda vår empati i båda riktningarna smart

för att förhindra kaoset från att expandera med expressfart

För när hatet från bägge sidor blir för stort

öppnas djävulens port och välfärden raseras fort

 



Det är svårt att skapa stjärnor som inte föds som stjärnor

för att klara av det krävs det att vi använder allt som finns i våra hjärnor

Åh, ser vi inte helheten

då löser vi inte heller problemen




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-04-17 20:35



Bookmark and Share


  Monica Lindgren


Förstår mig heller inte på fanatikern eller dem som skjuter på varann.
2021-04-23

  Larz Gustafsson VIP
Arja Saijonmaa kanske kan besvara frågan...

Själv kommer jag aldrig mer att rösta. Det slutade jag med på nittiotalet.
2021-04-18
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP