Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Solid granit är ingenting för en troende djupdykare


Snorkla i vigvaten


hon tog en snorkel och satte den i munnen
men vände havet ryggen och gick raskt mot
byn med sikte på torget, eller var det kyrkan


Väl innanför stadsporten blinkade hon torrt
som för att samla sig. Vädret var torrt, soligt

ingen såg det men plötsligt stod hon naken
med sin snorkel lite trotsigt sned i munnnen
framför dopfunten i den gamla kyrkan, tyst


Inför en spontant samlad församling hände
det ingen som var där riktigt kan förlika sig
med, men likväl fångades spektaklet på film



Kvinnan med snorkeln hoppade på tå högt
upp under valven i taket och dök ner i dopet
där hon försvann utan ett stänk av vatten






Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-04-17 23:17



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Underbart härligt
2021-04-18

  lodjuret/seglare VIP
Ibland är mera verkligheten 'en Freudiansk ägsägning'...
2021-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP