Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogen

 

 

i djupan skog jag vandrar

solen mellan träden leker

jag icke den klandrar

den min bleka kind smeker

 

fåglar sjunger sköna sånger

det doftar av tall och gran

jag känner ingen ånger

skulle kunna va' här hela da'n

 

i skogens ro jag vill bo

långt från stadens jäkt och stress

här kan jag höra ugglans hoho

här känner jag ingen press

 

mossans mjuka matta

doftar underbart av skog

här ingenting fattas

man kan inte få nog

 

i skogens pelarsal

är det lätt att bli sakral

inför det storslagna ödmjuk blir

passionen till skogen förblir

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 541 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-04-18 11:11



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
...tills vildsvinen kommer...huga!
2021-04-25

  Kungskobran VIP
Bergtagen av skogen
2021-04-19

  Kajan VIP
Fint lyfter dikten fram naturens läskande kraft och skönhe, och en lockande harmoni finns i texten som gör att läsningen flyter fint.
2021-04-19

  ULJO
Naturens härliga
2021-04-18

  Feliaxel VIP
Så fint om skogen den sköna
2021-04-18

  BenGust VIP
Passionsdramer finns också bland skogsinvånarna. Även om allt på ytan
stillnar.
2021-04-18

  Sparvögat VIP
Så underbart om skogens skönhet...
Vackert lägger du orden
2021-04-18

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om den härliga skogen!
Tyvärr finns inte så mycket kvar av " gammelskogen". Här där jag bor är det bara kalhyggen och planterad skog.
2021-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP