Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Av med masken!

 

 

du driver med allt och alla

du river alla gränser

ner med hyckleriet du skallar

du inget har som begränsar

 

det finns ingen som kommer undan

du skrävlar inte på orden

fattig som rik, nä fy hundan!

du vill va' störst på jorden

 

om kvinnor du raljerar så fräckt

männen får sin beskärda del

att skämta så är nåt käckt

tycker du för din del

 

du använder ett språk så vågat

att bokstäverna av rodnad skiftar i rött

livet måste dig mycket ha plågat

språket du lärt är inte sött

 

du skriver med mycken svärta

kanske är det ditt rätta jag

du känner enbart smärta

varje dag är depressionens dag

 

du svär och förbannar

både hög och låg

de flesta du bannar

med både korn och råg

 

dina ord som sylvassa nålar

sticker där det gör mest illa

du med Hin Håle skålar

med honom du brukar chilla

 

 men någonstans i mörkret ser väl också du

ett ljus som lyser på din lekamen

du kanske inte sett det förrän nu

du håller dig inom ramen

 

av med masken du maskerade poet

innerst inne blöder du av sorg

dina ord avslöjar din hemlighet

fast ditt hem är din borg

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 381 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-04-19 08:47



Bookmark and Share


  Den filosofiske poeten VIP
Ibland lyckas Moderatorn att hitta rätt text att uppmärksamma.
Tummen upp för Ökenrosen!
2021-04-26

  Bodingen VIP
INT' LÄTT VA' ÖDMJUK NÄ MAN VET MAN Ä BÄST!!!
2021-04-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Ord och inga visor, i din dikt! Bra rutet!
2021-04-19

  Kungskobran VIP
Tomma tunnor skramla mest
2021-04-19

  ULJO
Tyvärr så finns det några stycken sådana ynkryggar här på poeter.se. Fega kräk som innerst inne bara vill ha uppmärksamhet. Bra skrivet detta.
2021-04-19

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om någon som strör smolk i glädjebägaren!
2021-04-19

    ej medlem längre
En dikt som avslöjar såväl den som den riktar sig till som poeten själv! Var och en bär på en ”mask” av något slag som försvar. Kan vara såväl synlig som osynlig. T.ex. bakom ett finurligt pseudonym på en skrivarsida !?
2021-04-19

    Lena Staaf VIP
Ju större skrävlare, desto ynkligare invärtes. "Bokstäverna av rodnad skiftar i rött" - fint och roligt skrivet!
2021-04-19

  angela Täubert fd Jansson VIP
Människor med stort ego finns överallt, och de måste "av maskas".
2021-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP