Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Av sjö

Drömmare, dröm mig
dröm jord under naglarna
klokrypare och nematoder
gräset som ännu frasar av dagg

håll mig
betrakta ådrorna under handens hud
hur allting åldras och blir sönder

det finns en strand mellan här och bortom
det finns moln formade av mjölkvitt glas

så väv mig ett rede i vassen och dyn
av strandkantens bittra vågor,
näckrosväsen vid dimmans kant

det finns något jag behöver
undanstoppat som en karta i sprickorna
i sömnens gränsland, sjungande vatten




Fri vers av Grävling
Läst 177 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-04-18 16:14



Bookmark and Share


  Hjördis Krovotskij
älskar första raden. Fångar in en till att läsa mer..
2021-04-26

    Steff...
ja det är du har det så vackert du är
2021-04-23

  Gawain VIP
Drömskt, skirt som en dimslöja saka nött av solen. En upplevelse att betrakta i tysthet
2021-04-18

  Maja Ivan
Tycker mycket om tempot och särskilt "hur allting åldras och blir sönder" det känns på någotvis att dynamiken mellan det som byggs upp och vittrar behöver varandra för visa sin styrka.
2021-04-18

  Nanna X
Vackert som en sjö i skymningen ; )
2021-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling