Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i " Den egoistiska överlevnadsinstinkten"


DEN EGOISTISKA ÖVERLEVNADSINSTINKTEN

Om alla människor gick och dog
så fanns det ingen kvar som kan
smitta ner den enda överlevande,
ty intet pris är högt för den mest
egoistiska överlevnadsinstinkten,
där "rädde sig den som kan" är 1:a
budordet under pandemier och i
för övrigt samtliga situationer där
omständigheterna så detta kräver.

På grundval av detta budord har
mänskligheten överlevt utan att
lägga in några moraliska samvets-
betänkligheter där grav som lagts
på grav vittnar om mänsklighetens
egoistiska överlevnadsinstinkt där
inte ens djuren går säkra och som
säkerligen äga mer moral än någon
människa som för sin narcissistiska
egocentricitet är beredd offra hela
mänskligheten för sitt eget person-
liga välbefinnande,
minns det nästa gång du skänker
dig själv tröst som självbefläckande
bödel.


( Ur förordet )
~




Övriga genrer (Aforism) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 131 gånger
Publicerad 2021-04-18 20:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP