Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Retorisk metodik"


ORDEN HAR DÖDAT FLER ÄN KULOR OCH KRUT. (II)

Det sägs att de som läser en
viss sorts litteratur utsätter
sig själva för en verbal miss-
handel,inte rent fysiskt utan
psykiskt men att det till sist
även känns fysiskt,där vissa
läsare med självskadebeteen-
de eller med masochistiska
böjelser med välvilja låtit sig
utsättas för den sortens litte-
ratur,där det även finns de
som skadas för livet.

Något förbud mot sådan litte-
ratur har ännu inte utfärdats
trots att människor alltsedan
de första hieroglyferna och
ristningarna inpräntades i
bergsväggar och utpräglades
i papyrusrullar fått sätta livet
till.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 150 gånger
Publicerad 2021-04-19 13:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP