Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skrattet bär oss!

Skratt är den bästa exercis ens kropp kan få
man kan sitta stilla, ligga, man kan stå och gå
ändå kan just den rörelsen hela tiden en nå...

Det kostar ingenting på, jo att man hör,
ser eller läser nå´t, man är med där
man är, det räcker gott det där...

Man behöver ingen speciell dräkt heller
man kan va´naken om man vill, det behövs
bara tas emot, tas in, sen låta skrattet bubbla på...

Skrattet känns efteråt som en sorts rengöring
eller uppresning av kroppen... Utan maskiner,
utan verktyg, utan installationer.. Inte ens
en kontakt in väggen behövs sättas in...
Man är sin egen el fabrikant!

Strömlöst! Man känner sig som nyförlöst...
Ny till kropp och själ! Och tänk bara
att skrattpåfyllningen gjorde en så väl...
Så sägs det skrattet har ingen själ...
Va????????

Trots det har det sådana krafter
att det på några sekunder kan ändra
mörker till ljus, få ögat att se igenom
allt det svarta, se andra glada färger
det lyfter fram det positiva i en...

Det är väl det enda som kan skaka om
folk som bara 17 och sen kan de bli
ännu gladare efteråt!














Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-04-19 17:26



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Ja skrattet är förlösande och härligt.
Det gör oss gott i kropp och själ.
2021-04-21

  ULJO
Skratt är ett bra recept för välmåendet.
2021-04-20

  Marita Ohlquist VIP
Skrattet är förlösande, höjer humöret och har en läkande effekt som påverkar sjukdomar!
2021-04-19

  Feliaxel VIP
Så sant det du beskriver
2021-04-19

  Öknens Ros VIP
Det skrattas alldeles för lite i det här landet, upp till kamp för skrattet! :))
2021-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt