Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
ur Uddafierade Skrifter Essäer och Brev del V


Om att vår Herre kommer tillbaka II forts.

Jag fick kritik på en text jag skrev om att mitt påstående om att berättelsen om att Jesus Kristus kommer tillbaka skulle vara symboliskt menat och en allegori och att det skulle vara en motsägelse i relation till original texten. Den som läser detta får ursäkta jag hade inte för avsikt att verka lättsinnig kring det ämnet!? Jag ville bara utforska och undersöka något som förbryllat människor – med att jesus kristus sägs ska komma tillbaka. Och vad det kan ha för betydelse idag numera. Min kommentar på den kritiken får gå som en text i sig. Jag har fortfarande svårt att se att det skulle finnas någon motsägelse i att det var en akt av symbolik när de bestraffade Herren och det sas att han skulle komma tillbaka. Jag har tolkat bestraffningen så som den blivit beskriven av skriftlärda med korsfästelse av Jesus då han restes upp mot himlen på ett kors och att han skulle komma tillbaka från himlen som korsfäst symboliskt. Själva berättelsen om återkomsten är en allegori. För att sedan enligt berättelsen skulle han uppstå från de döda och leva i evighet. Korsfästelse som förr i tiden var en straffmetod förbjöds 321 e.Kr. av Konstantin den store. Det var en symbolisk handling att straffa Jesus Kristus. Straffet representerade något symboliskt för de som på den tiden fattade det beslutet att döma honom. Det var länge sedan, och det har hänt mycket sedan dess, och det är andra tider nu och straff är mer humana i vår tid. Åtminstone för en del. Straff för en del består numera av besök hos tandläkare med borrning i tänder. Och tvångsvård inom kriminalvården på rätts psyk eller i fängelse och dryga böter i straff som blir till en skuld hos kronofogden. Till och med för en fattig människa. Är det inte absurt att en redan fattig människa försätts ännu mer i skuld än vad denne redan är? Allt detta för kärleken till pengar!? Man kan inte beskylla människor i den tid som är nu för sådant som hände för mer än 2000 år sedan.

 

Taleptox Skrev

Den 20210420

<+>
Övriga genrer (Brandfackla) av Taleptox VIP
Läst 23 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-04-20 04:40Bookmark and Share


  Koloristen VIP
Du kanske tror så. Men de som skrev den Niceanska bekännelsen trodde inte så. Inte heller de som står för den bekännelsen.
2021-04-20

  Taleptox VIP
Jag refererar till den nicaenska trosbekännelsen. I den står det att Jesus Kristus ska komma tillbaka. Att han är återkommande. Jag menar på att det är en allegori och symboliskt.
2021-04-20

  Koloristen VIP
Så du väntar på att en symbol skall återkomma? Jaha.
2021-04-20

  Maskerade Masken VIP
han kommer aldrig tillbaka. han har redan gjort det. tro du på bibeln.
2021-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP