Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En kväll i April.


Siluetter
mot en rosablå kvällshimmel i väster

högst upp i skogskantens toppar
taltrastarna sjunger blues
nya låtar var kväll

dom är förband
till åkergrodornas skymningskonsert
i alkärret

i sättningen även

gransångaren
rödhaken
gärdsmygen
koltrasten
och nötväckan

gröngölingen spelar slagverk

en nyvaken hungrig kattuggla
talar om
att nu är konserten snart över
för ikväll

Men imorn
då kör vi
igen











Fri vers av Bengt Lindell VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-04-21 11:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt Lindell
Bengt Lindell VIP