Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Humlans flykt

 

 

det är nånting som surrar i luften

nånting välkänt och bekant

den följer den vanliga rutten

det är ju humlan, så sant!

 

nonchalant den trotsar naturens lagar

med vingar så spröda och små

den efter blommors nektar jagar

man kan knappt den förstå

 

vingslag minst tusen gånger slå

bär upp en kropp så fin och rund

den landar mjukt i trädgårdsvrå

men stannar blott en sekund

 

Guds outgrundliga vägar besannas

i humlans virvlande virrande dans

varför skulle humlan flyga annars?

där humlan surrar omkring någonstans

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-04-21 11:46



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Gul och svart, AIK:are eller SAIK:are?
2021-04-24

  Kungskobran VIP
Humlan är som en jumbojet
Kroppen är stor
motorerna små
men bägge kan flyga ändå

2021-04-21

  Cikoria Blå VIP
Fin dikt om humlan. Humlesurr är mitt favoritsommarljud, tror jag...
2021-04-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämt om denna älskade insekt, som nu börjar surra runt och söker bostad. Ett underbart vårtecken! Fint diktat!
2021-04-21

    Lena Staaf VIP
Fina rader om den kära och livsnödvändiga humlan!
2021-04-21

  ULJO
Fint vårtecken. Har du hört Nikolaj Rimskij-Korsakovs verk? Humlans flykt.
2021-04-21

  Kajan VIP
Mjuk och fin är dikten passande nog, precis som humlan!
2021-04-21

  Sparvögat VIP
Underbara är dina ord om humlans ljuva dans...
Sååå fint
2021-04-21

  Marita Ohlquist VIP
Fin hyllning till humlan och vårens återkomst!
2021-04-21

  Feliaxel VIP
Ett säkert vårtecken när man hör surret
Fint beskrivet
2021-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP