Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågel Fenix


Flyg ut ur den gyllene bur
som min kärlek varit för dig
Du, min egensinniga Fågel Fenix
som ständigt föds ur sot och aska


Jag ska alltid minnas drömmarna i dina ögon
och din rödskimrande fjäderdräkts prakt


Segla högt under stjärnbestrött himlavalv om natten
Betänk, jag bär dina hemligheter som smycken runt min hals

Lek med vindarna och dyk fritt i molnen i solens sken
Se att du står över vardaglig strävans gråskala


Du är ämnad för något mer
Mitt hjärta vittnar om storartade hjältedåd som väntar på dig


När du inser vem du är
och vågar försonas med din spegelbild




Fri vers (Fri form) av Väsensskild
Läst 96 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-04-21 18:41



Bookmark and Share


  Horace
Dikten som pharmakon
Det är så den är bäst
2021-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Väsensskild
Väsensskild