Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KVINNOFRIDSKRÄNKNING VS MANSFRIDSKRÄNKNING

Vad i rättvisans namn säga jämlikhets-
lagen rörande kvinnas och mans lika
värde ?

-För det 1:a är feminin och maskulin
sina motsatsers attraktioner som av
naturliga skäl aldrig kan bli jämlika,
och tur är väl det annars skulle
människa som art dö ut.

Vad det lika värdet består i är även
där dess olika motsatsers avgörande
som båda är lika värdefulla för sin
arts fortbestånd som olika förutsatt
arvsanlag i respektive genbank bid-
rar i samförstånd till sin arts utveck-
ling.

Där lag om kvinnofridskränkning är
i bruk saknas lagen om mansfrids-
kränkning där inte ens benämningen
blivit omnämnd,men det aktualiseras
kanske först när "båda" hjärnhalvorna
börjar fungera och ännu en ordformu-
lering får sin rättmätiga plats i jämlik-
hetsdebatten.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 139 gånger
Publicerad 2021-04-21 19:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP