Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2 juni 2019


Särlasång blir arla aria

Vinden knastrar i kvällskvistarna,
löven seglar fritt i trädfamnarna.

Vinden smeker varje ek, likt aldrig förr.
Träden brister ut i lågmäld särlasång.
Melodin som spelats så många gånger förr,
men som om den ändå aldrig spelats.
Med samma inlevelse fyller sången verkligheten.
En duett med dagen i kvällningens blomster.

Gran sjunger med tall,
tall med asp,
asp med björk.

Alla viskar i varandras öron, men inget sägs.
Viskandet vaggar till sömns och
väcker duetten med natten
tills solen återvänder i
sin marsch och vänder,
i arla aria,
sång till sång och
natt till dag.




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 111 gånger
Publicerad 2021-04-21 23:47



Bookmark and Share


  Koloristen
Nu är det särlaregnets tid,
som över hela världen vid
faller över skördar,
som ej hunnit mogna än.
Det är Guds löftes särlaregn.
2021-04-22

  Larz Gustafsson VIP
Själv älskar jag sångboken Särlaregn.
2021-04-22
  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP