Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klintkant

Precis där ön ger efter
och låter sig falla handlöst
i famnen på havet
sveper osynliga fåglar
över himlen
som melankoliska mollackord.

Martallarna har fattat varandras händer
och dansar en stilla dans runt oss
medan koltrasten
stämmer sitt instrument.

Molnen släpper fram
himmelskt strålkastarljus
som flimrar trestrukna ciss
över vågorna.

Lusten spelar i mig
som skogens vårkonsert.
På omstämda fiolsträngar
spända till det yttersta
dansar små fladdrande spiccaton.

Här i njutningens täta skog
når vi dess djupaste punkt
under tunga himlar
strax innan vårregnet.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-04-22 08:39



Bookmark and Share


  Burn

Tycker om hur naturen och musiken dansar tillsammans här: båda två är ju något av det bästa som finns med livet.

2021-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP