Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


f. 1:a Nov. 1550, d. 22:a April 1585. Motto: Gott ist mir Anfang und Ende! Mitt tjat om tyska furstar upphör aldrig.


Heinrich IV von Sachsen-Lauenburg


Hell dig, Henry, du gode kämpe,
för reformation och civilisation!
Som stod S:t Martin bi
i kampen för den rena tron
ebenso du var på kant
med papismens dilletant.
Hos Påve Gregorius
likväl du vann respekt,
präglad av din ädla släkt.




Bunden vers (Rim) av Koloristen
Läst 319 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-04-22 09:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen