Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2021 22 april 10:05 Vikingagården

Solens mynning stryker fasadens yta
I vikingabyns centrum står husmor och kokar mättnadens gryta
Vid ängens slätter tränger vitsipporna fram
Barnens fötter får grusets yta att sprudla av damm

Vid trädkronornas knoppars dans
Möter saltet det miljon korniga gyllene gruset med glans
Svetten dryper ned längs ryggen hos människorna i ett liv av slav
För den stores begär ställer han var dag nya krav

I smeden formas klingande järn till smala spetsar
När hammaren svingas fram och tillbaka i kretsar
I hungerns korta stubin
Sjasar han bort barnens nyfikna flin

I fjärrans krök syns två segel resandes, mot land de driver
När besättningens män ror fram med iver
Båtens skepnad är långt borta i havets famn
Men när husmor ropar att maten är klar, är de älskade snart i hamn.






Bunden vers (Rim) av Salk Sola
Läst 88 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-04-22 10:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Salk Sola