Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljuset bakom skynket


Bakom skynket sken ett ljus. Det var så bländande starkt att ingen kunde se på det utan att förblindas. Ljuset var alltings ursprung och det utstrålade fullkomlig kärlek. Människor duckade för ljuset och försökte leva sina liv i skuggor och mörker. Visdom, pengar och makt skapade falsk trygghet och lögnerna och svartsjukan växte likt skuggfigurer i människornas hjärtan. Så kom ljuset i en annan form, en som människorna kunde vila sina ögon på, för ljuset ville flytta in i människornas hjärtan. Idag väntar godhetens ljus på att få se sig uttryckas i människor som han redan vet hör honom till. Kampen mellan ljus och mörker pågår ständigt. Känn den inom dig när du stannar upp. Tretalets fulländade uttryck är i antågande. Ljusets tredje uttrycksform är slutet och början. Sista själen är ännu inte redo.




Fri vers (Fri form) av Väsensskild
Läst 150 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-04-22 13:33



Bookmark and Share


  Horace
Själen blir redo när den inser
Att den egentligen är ande
2021-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Väsensskild
Väsensskild