Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sken

– Nu kômmer di. Dä ä ju dä ja sagt hele tia.
Majvor stod på köksbordet med kikaren runt halsen och morgonrocken oknuten, kaffekopparna skakade. Holger var djupt försjunken i korsordet och Bonniers lexikon från 1967.
– Majvor snälla, kliv ner. Jag kan inte koncentrera mig och du vet ju att det inte finns något där.
– Mä, ja ser ju att di landar nu. Holger titt då! Där bortanför la-a, ve änga.
Holger flyttade kaffekoppen och Bregottasken som Majvor var nära att sätta foten i.
– Kan du inte sätta dig ner och hjälpa mig istället? Visst var väl Tito president fram till 80-talet?
– Ja skiter väl i Tito, di kômmer ju nu.
Holger tittade upp från korsordsrutorna och möttes av ett blixtrande ljussken. I samma ögonblick som Majvor tappade balansen knackade det på dörren.




Prosa av Åstrand
Läst 171 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-04-22 15:31



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Fantastiskt väl fångade ögonblick i dialog och detaljer, som början på en spännande fortsättning.
2021-04-25

  Larz Gustafsson VIP
Själv vet jag att UFO:n inte är något annat än Satan och hans demoner.
2021-04-22

  Larz Gustafsson VIP
Tito dog 1980. Samma år som Hitchcock och Ian Curtis.
2021-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Åstrand