Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Retrospektiv



Stekfläsk remsorna
Från landet var för långa
Klippte av dem med sax

Vänskapsbanden från
den urbana miljön var

För slitna tillhörde nu
en annan värld

Klippt av bandet till
det Urbant förgångna.

Åt kvällsmaten med
Gråärtor o pepparot

Hade gjort sin karriärs
Resa genom tillvaron

Tagit emot sin tjänste
och allmänna pension


Flyttat ut till en lutande
1700-tals stuga. ..

Nu väntade stillsamma
Vandringar bland päron
-träd ovanpå mulljorden

tills de egna benen till sist
skulle hamna där inuti.

Och förslutas i mosslik
drömskeglömska

Där han flytt från sitt barndoms
Landskap

För att vid sin levnads höst
återvänt dit ut igen


Och försöka försonas med allt det
oundvikliga som aldrig låtit sig lösas. ..





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-04-22 19:17



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Det gäller att bli kvitt hjärnskrotet
2021-04-23

    Lena Staaf VIP
Det är både med lättnad och lite sorg man lämnar yrkeslivet. Men väldigt skönt tycker jag att få bestämma sin tid och ta det lugnt. Fast att bli gammal är förstås inte så kul. Hoppas att stugan inte faller ihop i stormen!
2021-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP