Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svar på TrollTörnTrappans text Ragnar Harr svarar Haran [4:5] https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2352232


Harans andra brev till Ragnar Harr

 

 

Nya Skogen 23/4

Tredje Fredagen efter Påsk

 

Bäste Herr Harr! Jag vill tacka så mycket för att Ni bekymrar Er  för hur jag mår, trots att vi aldrig träffats. Jag är ju gammal nu och trött, vilar mest i hålan tillsammans med min älskade Radha, men emellanåt drar jag fram min griffeltavla, knaprar på en sparad morot och skriver lite med hartassen. 

Att sagovärlden inte på allvar är hotad av televisionen var en god nyhet. Jag har emellanåt radiokontakt via inneröronen med min vän Ugglon i Gamla Skogen. Han verkar visserligen lite förvirrad nu för tiden, vi blir ju alla äldre, men jag är övertygad om att han fortfarande behärskar både AV och UV, UT och IT.

Är Ni verkligen övertygad om att Ni befinner er på Planeten Tellus? Den torra miljö ni beskriver med de små märkliga gröna sakerna påminner en hel del om de omgivningar jag och mina vänner upplevde under vår legendariska resa till Påskplaneten för sju år sedan. Måhända är de små gröna Meteoriter, eller Kryptoniter? Ät dem inte!

Hur kan Ni livnära er, när Ni varken har grönsaker eller fisk? Ni tynar väl inte bort alldeles där i öknen? Hoppas också att Ni inte använder rävsvansar som revar? Min käre Radha är ju på långt håll släkt med ökenrävarna, och det skulle smärta honom djupt ifall Ni stympade deras svansprydnader.

Och till sist: Är Ni kär i den där fiskdamen, Marianne Makrill? I så fall önskar jag Er all lycka på friarstråten. Kärleken är det största på Jorden!

 

Bästa hälsningar

Hara Krishna Kristina

 




Prosa av Nanna X
Läst 242 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-04-23 06:11



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Utomordentligt fyndigt med "AV och UV, UT och IT" - hur Haran har koll på vad andra har koll på..

Under andra varvet fick min blick det till "fiskdammen", fastän redan var införstådd med "fiskdamen".
2021-04-23

  SatansSon VIP
bra e-k.
2021-04-23

  TrollTörnTrappan VIP
Rolig undran över vilken planet Ragnar egentligen är på.. Min senaste idé var att han hamnat på ett äldreboende.
2021-04-23

    ej medlem längre
Inspirerande
2021-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X