Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ännu en vår är mig given

 

 

Öppnade dörren mot trädgården
drack mitt morgonkaffe

dagens ljus
hade skingrat nattens mörker

solens bleka strålar
smekte min vinterbleka hud

såg små gröna blad på växterna
hörde koltrastens ljuvliga sång

kände glädje och tacksamhet
över att ännu en vår är mig given




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2021-04-23 10:31



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Så underbart, kände hur jag satt där med dig.
Delade din känsla helt och fullt!
2021-04-26

  Ninananonia VIP
Berörande och fint !
2021-04-25

  Olof Lagerhorn VIP
Ett underbart prisma av daggvåta ord och
rader som bjuder oss en vårmorgon.
2021-04-24

    Lena Staaf VIP
Så fint! Det gäller att stanna upp och känna tacksamhet.
2021-04-24

  Blomma-Stjärna VIP
solen mot huden - kaffemuggen i handen - de små gröna bladen som nu spirar
och koltrastens drillar -
en fin bild du målar upp!
2021-04-23

  Elinor Sörensson VIP
Ibland behövs inte mer än så,
trots sorg, för att känna livsnjutning.

Naturens läkande kraft.
2021-04-23

  lila fjäderblomman VIP
Underbart och ödmjukt!
2021-04-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart diktat, om våren denna årstid som är så älskansvärd! Så sant, man får vara tacksam.
2021-04-23

  Niliboy
Ja, vi är så tacksamma så!
2021-04-23

  Monica Lindgren

Vårdikt som uttrycker den tacksamhet våren förtjänar, vad vi än upplevt. Har bestämt redan kommentera den här dikten?
2021-04-23

  ULJO
Skönt att våren kommer åter år efter år. Som vi längtat.
2021-04-23

  Kajan VIP
Så viktig att uppskatta det vi har, som här i dikten; att vara i stunden som är en gåva att ta till sig.
2021-04-23

  limerick VIP
Skön vårpoesi!
2021-04-23

  Peter G VIP
Våren är verkligen en alldeles speciell tid som aldrig upphör att fascinera!
Livsglädjen och förundran blir så mycket starkare när allting därute väcks till liv igen!

En väldigt fin vårdikt du bjuder på!
2021-04-23

  M.Eta
Bästa tiden, våren! Känner som du!
2021-04-23

  WyS VIP
Vacker betraktelse!
2021-04-23

  Sparvögat VIP
En tacksamhet och glädje över livets vår ser jag i dina fina ord...
2021-04-23

  Susen VIP
En ljus och hoppfull vårkänsla. Fint skrivet
2021-04-23

  Maria Sundelin VIP
Härligt
Här lever aprilvädret sitt eget liv ännu
Kramar
2021-04-23

  Feliaxel VIP
Så fantastiska rader om våren
2021-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP