Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Siktdjup

När mitt öga ska uppleva
hur soldiset lyfter sig ur betongen
har redan natten förflyttat sig ur
mina porers sömnader
och dragit sig ur sitt skal
och blivit en del av väggens frostfläckar

Jag har redan lovat bort mig själv till denna dag
sedan det svaga ljudet av nattsömnen
ännu vakar kvar i min känsloväv

När dagens rörelser kommer igång
och jag betraktar solens väldiga majestät
i min glasruta
har redan min
verklighetsförankring rusat åstad
och blivit ett med
biltrafikens ljudfält




Fri vers (Modernistisk dikt) av L B Andersson VIP
Läst 105 gånger
Publicerad 2021-04-23 13:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L B Andersson VIP