Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


CITY SOM EN BUR

Det känns som om dagen

är en återvändsgränd

Åt vilket håll jag än går

så blir jag lika bränd

Centrums förbannelse

håller mig på tå

Tar jag bussen hem

så vill jag ut igen ändå 

 

Här finns det ingenting

City som en bur

 

Helst vill man

hänga över axeln

och notera vad jag gör

Jag ville slå alla hårt

som spionerar och stör

Dert känns så angeläget

att jag inte står still

Frustrerad tar jag steget

Både vill och inte vill

 

Här finns det ingenting

City som en bur

 

Jag kom ned ganska tidigt

till en myllrande mängd

Och reagerar ofta

som råttan som är trängd

Det blåser kalla vindar

Även psykosocialt

Nu vill man fälla lindar

Det har vi aldrig valt

 

 

LARZ GUSTAFSSON 23/4 2021

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 133 gånger
Publicerad 2021-04-23 14:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP