Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pundartro

Som en gatuhund
stryker runt i skuggan
knotig och skamsen
fann jag en katedral
i desperationens dimbank

Böjer mitt huvud
Ger upp
Jag förstår pundarna
som fångna i cirklar av förflutet
upprepar samma gamla historier
tills blixten slår ner

De finner Gud
i Marianergravens blytunga mörker
som en magisk sträng av ljus

Om man vill kan man alltid hitta tron
Då har man åtminstone den
att möblera sin tomhet med
som en trivsam liten lugn
lögn

Snälla, bär mig genom detta
Snälla, bär mig bara genom detta




Fri vers (Fri form) av blekhet VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-04-23 17:56



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Dikt bärandes på
Stor mänskligt
"Kraft"
Tack!
;)
2021-12-20

  Hestia VIP
Stark! Bra poesi!
2021-05-02

  Maiah VIP
Det är människans möjlighet till att välja, tro på att det finns en högre makt och som en del kallar det Gud. Jag har aldrig missbrukat men vuxit upp i skuggan av en trasig pappa som hade spriten som en sorts Gud, en Gud som hjälpte honom att överleva dagarna. Visst kan en tro uppfattas som en trevlig lögn men om man vrider på dets å kan det vara ett sätt att fylla sitt liv med frid. För mig har det varit en trygghet att känna att en kraft bär mig och som jag alltid kan vila i.
2021-04-25

  Larz Gustafsson VIP
Jag fann Gud och jag har aldrig varit pundare.
Skulle jag våga mig på en bedömning, så är missbrukare en minoritet av de som blir frälsta och tar emot Jesus som sin personlige Frälsare och Herre.

Själv var jag punkare , med "k" samt kommunist.
Även intellektuell.
Och systemets värsta mardröm är ju kristna som TÄNKER.
2021-04-23

  Charles Abrams
Riktigt riktigt bra tycker jag. Håller med dig, fyfan bär mig genom detta
2021-04-23
  > Nästa text
< Föregående

blekhet
blekhet VIP